Hoppa till huvudinnehåll

Förändrat betalsätt för dygnstillstånd

Senaste nytt

Förändrat betalsätt för dygnstillstånd

Från och med den 1 januari 2020 köps det rabatterade dygnstillståndet via appen Upab eller på vår hemsida. För att kunna nyttja dygnstillståndet måste du vara anställd eller student på Umeå Universitet eller Sveriges lantbruksuniversitet.

 

Som anställd eller student vid Umeå universitet eller vid Sveriges lantbruksuniversitet har du möjlighet att köpa ett parkeringstillstånd som är giltigt för ett dygn till en kostnad av 25 kr. Verifikationen på att du är anställd eller student har tidigare skett med hjälp av att placera ett klistermärke/tillståndskort synligt i fordonets framruta tillsammans med betald dygnstillstånd via Parkster eller i biljettautomat. 

Så här gör du för att köpa det rabatterade dygnstillståndet från och med 1 januari 2020

1. Är du student på Umeå Universitet måste du lämna ditt medgivande på studentwebben/intranätet Min Sida, för att Upab ska få ta del av dina uppgifter. Se länk nederst på sidan.

Om du är anställd på Umeå Universitet behöver du inte lämna medgivande.

Är du student eller anställd på Sveriges lantbruksuniversitet, följ instruktionerna på ert intranät. Se länk nederst på sidan.

2. Ladda ner appen Upab på App store och Google Play.

3Köp parkeringstillstånd i appen eller via Upab:s hemsida. Var noga med att skriva in korrekt registreringsnummer och användar-id (UmU-id för personal och studenter på Umeå Universitet). Lägg till betalkortet, betalningen sker med det.