Dygnstillstånd på Campus

Senaste nytt

Förändrat betalsätt för dygnstillstånd

Från och med den 1 januari 2020 köps det rabatterade dygnstillstånd endast via appen Upab. För att kunna nyttja dygnstillståndet måste du vara anställd eller student på Umeå Universitet eller Sveriges lantbruksuniversitet.

 

Som anställd eller student vid Umeå universitet eller vid Sveriges lantbruksuniversitet har du möjlighet att köpa ett parkeringstillstånd som är giltigt för ett dygn till en kostnad av 25 kr. Verifikationen på att du är anställd eller student har hittills skett med hjälp av att placera ett klistermärke/tillståndskort synligt i fordonets framruta tillsammans med betald dygnstillstånd via Parkster eller i biljettautomat. 

Från och med den 1 januari 2020 kommer detta dygnstillstånd endast att vara tillgängligt i applikationen Upab. Detta för att, på ett bättre sätt kunna säkerställa verifikationen som från den 1 januari kommer att ske genom att du anger ditt umu-id om du är anställd/student vid Umeå universitet och ditt användar-id om du är anställd vid Sveriges lantbruksuniversitet.

Så här gör du för att köpa det rabatterade dygnstillståndet från och med 1 jan 2020

1. Lämna ditt medgivande till att Upab får ta del av dina uppgifter på studentwebben/intranätet för respektive universitet.
    Om du är anställd på Umeå Universitet behöver du inte lämna medgviande.
2. Ladda ner appen Upab på App store och Google Play.
3. Köp parkeringstillstånd i appen. Var noga med att skriva in korrekt registreringsnummer och användar-id. Betalningen sker med betalkort.