Nyheter från Upab

Nya p-automater på Campus

Under september månad fortsätter vi att införa digitala p-automater och nu på Campusområdet. I samband med det sker även en utglesning.

Läs mer

Färre p-automater

I slutet av maj kommer vi att glesa ut antalet p-automater längs gatumarksparkeringar vid Haga, Väst på stan och Öst på stan.

Läs mer

Så förhåller vi oss till Covid-19

Vi på Upab tar det rådande läget på största allvar, följer utvecklingen och förhåller oss omedelbart till de riktlinjer och råd som myndigheterna och regeringen går ut med. Vi behöver alla hjälpas åt att förhindra smittspridningen av Covid-19.

Läs mer

Förändrat betalsätt för dygnstillstånd

Från och med den 1 januari 2020 köps det rabatterade dygnstillstånd via appen Upab eller på vår hemsida. För att kunna nyttja dygnstillståndet måste du vara anställd eller student på Umeå Universitet eller Sveriges lantbruksuniversitet.

Läs mer

Nya p-automater

Under oktober och november byter vi ut de parkeringsautomater som finns i våra parkeringshus Nanna, Parketten, Dragonen, Navet och Järnvägsallén. Vi byter även ut parkeringsautomaterna vid Stadshusområdet, Åhlénstaket, Sagagallerian och Skruven. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet och detta är ett steg i smartare betallösningar för dig som kund.

Läs mer

Parkeringsquiz

Parkeringsquiz Information Resultat från vårt parkeringsquiz Nedan finner du svaren för vårt parkeringsquiz.   Fråga 1 Vilken överträdelse ger högst felparkeringsavgift? 1 Parkerings mot färdriktningenX Parkering på förhyrd plats2 Inte betalat parkeringsavgiften... Läs mer

Upabs nya system för p-tillstånd

Vårt nya system för digitala parkeringstillstånd (abonnemang) har lanserats. Vi byter system för att komma närmare dig som kund. Nu är det enklare, mer flexibelt och tryggare för dig att köpa parkeringstillstånd. 

Läs mer

Prishöjning Umeå Campus

Från och med den 17 juni 2019 kommer priset på långtidsparkering att höjas på Umeå campus. De tidigare priserna på Umeå campus har haft ett lägre pris än marknadens priser för parkering i Umeå. Akademiska Hus, som äger parkeringsytorna vid universitetet, har därför beslutat att höja priserna.

Läs mer

Driftstörning p-automater

Problemet med dubbla debiteringar på parkeringsavgifter ska nu vara löst. Återbetalningar kommer att ske automatiskt under kommande vecka. De berörda p-automaterna finns i p-husen Nanna, Navet,  Parketten, Dragonen och på Åhlenstaket, Stadshuset och Sagagallerian.

Läs mer

Mobil betalning

Från och med 1 april 2019 har den gula zonen på gatumarksparkering delats upp i tre nya zoner. Gul zon Haga (605), Gul zon Väst på stan (606), Gul zon Öst på stan (607).

Läs mer

Infarten blev bredare

P-huset Järnvägsallén har fått en bredare infart. Under våren 2019 kommer ytterligare åtgärder att genomföras på p-huset.

Läs mer