Hoppa till huvudinnehåll

Upabs nya system för p-tillstånd

Senaste nytt

Upabs nya system för p-tillstånd

Vårt nya system för digitala parkeringstillstånd (abonnemang) har lanserats. Vi byter system för att komma närmare dig som kund.
Nu är det enklare, mer flexibelt och tryggare för dig att köpa parkeringstillstånd. 

 

Du väljer själv när parkeringen ska börja gälla och kan avsluta den när du vill. Se bara till att du har rätt registreringsnummer på ditt p-tillstånd.
De digitala p-tillstånden har rullats ut successivt och lanserats på Umeå Campus samt större delen av Upabs parkeringsanläggningar.

Du som privatperson eller företag har möjlighet att köpa ditt p-tillstånd via Upabs hemsida. Genom att registrera en användare får du tillgång till de parkeringsplatser som finns tillgängliga i Umeå. Du kan via en karta se var parkeringsplatsen ligger, hur mycket den kostar och vilka villkor som gäller för parkeringsanläggningen.
Du kan via webb eller app hantera ditt p-tillstånd om du använder olika bilar. Appen med namnet Upab finns att ladda ner på App store och Google Play.

Den nya Upab-tjänsten gäller enbart för långtidsparkering (abonnemang). Om du tidigare har hyrt parkering via Parkster så måste du komma ihåg att teckna dig i vårt nya system. För korttidsparkering så använder du Parkster precis som tidigare.